Белобрадова от ДБ нападна управляващите за затварянето на училища: Извинявам се на всички засегнати семейства, чувствам го като личен провал

Надявам се да е само пет дни, добавя тя

Елисавета Белобрадова
Елисавета Белобрадова

"Извинявам се на всички засегнати семейства, чувствам го като личен провал". Това написа депутатът от Демократична България Елисавета Белобрадова по повод преминаването към онлайн обучение на по-големите ученици.

 

Ето и целият й пост в социалната мрежа:

Две от децата ми днес преминават към онлайн обучение.

Въпреки уверенията на МЗ от предходния месец, че ТОЗИ ПЪТ вече училищата ще затварят последни, за пореден път петокласници, шестокласници, осмокласници, деветокласници, десетокласници, единадесетокласници преминават онлайн.
За пореден път те са единствените, подчертавам единствените, които на сто процента остават у дома, докато ресторанти, барове работят, молове са отворени и аз лично миналата седмица присъствах поне на 3 срещи, в които съвсем официално, по протокол и институционализирано ни бяха натъпкали 50 човека в стая за 10.
И тъй като сред народните представители, имаме поборници за свобода и независимост от игото на пандемията, част от тях винаги са без маски. Тях никой не ги санкционира, но за сметка на това децата ни са отново у дома.
Инак, много хубаво ми се отговори на запитването как пак стигнахме до там. Било решение на местно ниво.
С едно ще запомня пандемията. С неспособността на държавата ни да създаде условия за децата да посещават училище като абсолютен приоритет пред всяка търговска дейност.
Извинявам се на всички засегнати семейства, чувствам го като личен провал. Надявам се да е само пет дни. Надявам се да са тези последни пет дни, в които завинаги се разделяме не само с пандемичната обстановка, а и с повсеместната философия, демонстрирана постоянно през последните години, че ако трябва да избираме кого да жертваме, винаги избираме първи децата като онези лица, дето не гласуват.
 

Още от "Образование и религия"

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Обсъждат се мерки в подкрепа на учители и училища от райони с концентрация на деца от уязвими групи

В днешната среща участие взеха народните представители Красимир Вълчев, Бюнямин Хасан, Деница Сачева, Ирена Анастасова, Медиха Мехмед-Хамза, Илиана Жекова и др.

Прочетете повече прочетете повече

С над 1 млн. лева INSAIT стартира стипендиантската програма EXPLORER за талантливи български кандидат-студенти

Финансовите средства са дарени от технологичния сектор и ще осигуряват четиригодишни стипендии от 72 000 лв. на човек за най-изявените ни младежи в областта на математиката и информатиката

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени