Борисов: Дойдат ли на власт БСП и ДПС, фондовете и програмите спират

Премиерът посети няколко манастира

Премиерът Борисов в манастира Св. Панталеймон
Премиерът Борисов в манастира Св. Панталеймон

"Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават". Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в Пещерския манастир "Св.Никола Летни", стана ясно от видео в неговия фейсбук. През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас, подчерта министър-председателят:

"Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира. И религиите, когато е необходимо за здравето на хората", посочи той.


Премиерът посети и Жаблянския манастир 'Свети Йоан Предтеча". За него са отпуснати 200 000 лв. за ремонт. "Светата обител е в Конявската планина, близо до гр. Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира", коментира премиерът. Обиколката на Борисов продължи в манастир "Св. Пантелеймон" в село Смиров дол. За него държавата отпусна 50 000 лв, за да бъде изградена камбанария. "В района има много църкви и храмове, на всичките сме помогнали", каза още Борисов.

Духовниците се съгласиха с министър-председателя, че решението да се ваксинираш срещу коронавирус е най-разумното, като отбелязаха, че религията и науката си помагат взаимно. До манастира има изградена и еко пътека от с. Пещера, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Светата обител е била обновена с над 440 000 лева по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. В манастирския двор са изградени плочници, широк навес, с фотоволтаични панели, както и ограда. Възстановяват се манастирската сграда, аязмото и камбанарията.

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени