Дани Каназирева: В най-тежките времена правителството на Борисов остави храмовете отворени! "Промяната" ще ги затвори заради непосилни цени на еленергията

Последната сметката на Рилския манастир е 25 хиляди лева, припомни тя

Борисов и Каназирева
Борисов и Каназирева Източник: Zonanews

"Цената на електроенергията, която заплащат всички храмове и манастири е непосилна, а те не генерират печалба. Нашата група незабавно направи предложение същите да преминат на регулирания пазар. Без да правим разлика във вероизповеданията. Последната сметката на Рилския манастир е 25 хиляди лева", заяви Дани Каназирева на брифинг на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

 

Тя припомни, че правителството на Борисов и при най-голямата криза не е допуснало храмовете и манастирите да затворят. Сега обаче този риск е реален, а в редица общини улиците тънат в мрак и не бива да се допуска това да се случва в храмовете.

 

"Правителството на Бойко Борисов се пребори в най-тежките времена храмовете да останат отворени. Новото управляващо мнозинство с бездействие ще ги затвори заради липсата на средства за плащане на сметките за ел.енргия", възмутено заяви Каназирева.

 

Депутатите от ГЕРБ дадоха и други примери за изключително високи сметки за ток в храмове и джамии, които нямат възможност да ги платят.

 

Радомир Чолаков допълни, че утре предложението ще бъде направено и в пленарна зала. "В комисията внесохме предложение за приравняването им с битови потебители. Отхвърлено е. Утре ще влезе в зала. Нека политическите сили го премислят. Това е ценностен вот и утре ще се разберв кой какви ценности изповядва", заяви депутатът от ГЕРБ.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени