Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите!

Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите

Руската църква в София
Руската църква в София Източник: Zonanews

С призив към Софийския митрополит за възстановяване на богослуженията в храма "Св. Николай Мирликийски” т.нар. Руска църква се обърна народният представител от ДПС Делян Пеевски, съобщават от партията.

 

Поводът е заключването на храма в края на седмицата и призивът на Русенския митрополит Наум, който смята, че т.нар. Руска църква в София незабавно трябва да отвори и че заключването на храма от странични лица е недопустимо, а Софийският митрополит веднага трябва да се разпореди храмът да бъде отворен и да се възстановят своевременно и богослуженията в него.

 

"Като представители на светската власт ние можем само да предложим подкрепата си на Българската православна църква и нейните вярващи и затова още в понеделник ще предприемем необходимите законодателни промени, с които държавата ще увеличи субсидията, така че да се осигури издръжката на храма. Останалото е в каноничните правомощия на Софийския митрополит, в чиято работа ние не можем да се месим, но сме уверени, че храмът ще бъде отворен за вярващите", заяви Пеевски.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени