Диктатурата на Радев и Рашков започна репресии срещу три университета

Това е отговорът от ведомството на Бойко Рашков на обвинения, отправени от проф. Анастас Герджиков в предизборния дебат с Румен Радев

При управлението на Рашков-Радев България рухва
При управлението на Рашков-Радев България рухва Източник: Breaking.bg

Проверки на полицията в три университета в София след подаден сигнал, съобщава "24 часа" Проверяват СУ "Св. Климент Охридски", УНСС и Технически университет. С Постановление на Министерския съвет 219/2020 г. са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ-ове, притежаващи студентски общежития, за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в размер на 68 000 000 лв. С ПМС 53/2021 г. допълнително са отпуснати още 10 000 000 лв.

 

С цел използване на осигурените бюджетни средства, с писмо от МОН е препоръчано при подготовката и провеждането на обществените поръчки университетите да заложат възможност за авансово плащане на 100% от стойността на договорите към фирмите-изпълнители. В хода на започналата проверка служители на Отдел "Икономическа полиция" на ГДНП са изискали от университетите необходимите документи, свързани със сключени договори, гаранции, плащания и извършена дейност, както и с начина на проведените процедури.

 

Това е отговорът от ведомството на Бойко Рашков на обвинения, отправени от проф. Анастас Герджиков в предизборния дебат с Румен Радев. "Слезте от облаците, стъпете малко на земята. Питайте хората какво виждат, какво прави полицията. Разходете се сред тях без свитата си. Вчера и днес е имало служители на ГДБОП и на МВР в Софийския университет, които са проверявали за купуване на гласове", каза на дебата професорът. 

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени