Днес 58 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература

Обявяването на резултатите ще бъде на 7 юни

Ученици
Ученици Източник: Zonanews

Близо 58 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература. Изпитът ще започне в 10 ч. в 1751 училища и ще продължи един час.

 

Изпитът е от 3 части и цели проверка на усвояването на основни граматически правила, на способността за четене с разбиране и създаване на кратък текст. Според Асен Александров, директор на 51-о училище "Елисавета Багряна" в София националното външно оценяване не бива да поражда претеснения в учениците:

 

"Това трябва да бъде един рутинен изпит, на който децата да покажат докъде са стигнали и какво трябва да се коригира по-нататък. Резултатите би трябвало да са по-важни за Министерството на образованието, за училищата - за да знаем какво да коригираме, отколкото за самите деца".

 

Обявяването на резултатите ще бъде на 7 юни.

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Двама премиери и председателят на НС уважиха панихидата за 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Патриарх Неофит почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) вследствие на многоорганна недостатъчност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени