Двама премиери и председателят на НС уважиха панихидата за 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Патриарх Неофит почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) вследствие на многоорганна недостатъчност

Поклонение Патриарх Неофит
Поклонение Патриарх Неофит Източник: Zonanews

Служебният премиер Димитър Главчев, председателят на парламента Росен Желязков и бившият служебен премиер Гълъб Донев присъстваха на заупокойната литургия за 40 дни от кончината на патриарх Неофит, която се отслужва днес в митрополитския храм "Св. великомъченица Неделя".  Главчев и Желязков влязоха заедно в храма, за да почетат паметта на патриарх Неофит.

 

В траурните богослужения участваха също митрополити и епископи от БПЦ-БП, свещонослужители от храма и от столицата. Утре ще има заседание на Светия синод на БПЦ-БП, и ако всичко е наред, и бъде внесено искане от страна на Сливен, се очаква да утвърдим листата с епископите за Сливенската митрополия, каза пред журналистите митрополит Григорий.

 

 

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) вследствие на многоорганна недостатъчност.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени