Дядо Николай към Борисов: Отправяме молитви към Бога за Вас и за доброто на България

Негово Високопреосвещенство изрази благодарност и за изградените десетки нови църкви и манастири и за ремонта на съществуващите

Борисов в Пловдивската митрополия
Борисов в Пловдивската митрополия
Преди да се срещне със своите съпартийци от ГЕРБ-Пловдив Борисов посети църквата "Св. Марина", където се срещна с пловдивския митрополит Николай. "Отправяме молитви към Бога за Вас и за доброто на България! Бог ще ви помогне. Ще помогне за доброто на нашия народ", обърна се митрополит Николай към Борисов. Ето какво написа пък бившият премиер в официалния си профил във фейсбук за срещата.
 
"Заради делата ни в полза на вярата и църквата Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ни благослови и подчерта, че всичко направено за църквата е за хората. Владиката сподели, че често миряните го питат за кого да гласуват, но тъй като няма право да им отговори директно, той ги съветва да изберат партиите според делата им - дали биха затворили църквите на Великден и Коледа, дали биха се подигравали в телевизионно шоу с Бог, църквата и вярата и дали биха променили Закона за вероизповеданията, който уреди редица въпроси на духовенството и останалите вероизповедания. Негово Високопреосвещенство изрази благодарност и за изградените десетки нови църкви и манастири и за ремонта на съществуващите, както и за всичко, което е направил за българския народ".


 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени