Гълъб Донев към студенти: Доброто управление на държавата се постига тогава, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни

В бъдеще администрацията ще разчита на Вас, обърна се към своите гости премиерът

Среща на Гълъб Донев със студенти
Среща на Гълъб Донев със студенти Източник: Пресцентър на МС

В деня, в който българските студенти празнуват - 8 декември, министър-председателят Гълъб Донев посрещна в Министерския съвет студенти от Клуб "Публична администрация" към Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Премиерът участва заедно със студентите в симулация на заседание на Министерския съвет и отговори на техните въпроси за управлението и развитието на държавата.

 

Среща на Гълъб Донев със студенти
Среща на Гълъб Донев със студенти Източник: Пресцентър на МС

Акцент в разговора беше работата на държавната администрация – сфера, в която студентите ще търсят своята професионална реализация за в бъдеще. Премиерът сподели пред младите хора, че личният му професионален път е свързан с работата в сектора на държавната администрация и по тази причина добре познава както експертната, така и политическата гледна точка при взимането на управленски решения.

 

"Доброто управление на държавата се постига тогава, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни. Отклонението от спазването на законите води рано или късно до задънена улица или до Върховния административен съд", заяви Гълъб Донев.

 

Министър-председателят увери студентите, че в администрацията на Министерския съвет работят много качествени експерти, които в дейността си се ръководят от спазването на законите.

 

Среща на Гълъб Донев със студенти
Среща на Гълъб Донев със студенти Източник: Пресцентър на МС

"В бъдеще администрацията ще разчита на Вас", обърна се към своите гости премиерът и изтъкна значението на подготовката им в университета, която е задължително условие да се реализират като добри професионалисти.

 

"Бъдете упорити в това да търсите връзката между теорията и практиката, защото е много по-лесно, когато имате погледа и от двете страни, когато знаете как теорията може да се претвори в практически дела", добави още премиерът Донев.

 

В края на срещата министър-председателят Гълъб Донев пожела успех на студентите и отбеляза, че за да бъдат наистина добри в своята професия, трябва да носят в сърцата и умовете си убеждението, че служат на България.

 

 

Още от "Образование и религия"

На Богоявление в Панагюрище свещеният кръст беше хвърлен и изваден три пъти - както е по традиция (СНИМКИ)

И тазгодишната кауза на момчетата от мъжкото хоро на Богоявление е достойна и благородна – те ще дарят събраните от тях средства на ДЦПЛУ "Св. Св. Козма и Дамян", град Панагюрище

Прочетете повече прочетете повече

Празник на българщина̀та сътвориха на Богоявление в Зверино

Тази година за "спасяването" на Светия кръст се хвърлиха повече от 40 мъже и младежи, родом от Зверино, пременени в народни носии. Пръв до Разпятието стигна 37-годишният строител Петър Тодоров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени