Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София

За доизграждането на църквата в ж.к. "Дружба-2" правителството на Бойко Борисов отпусна 100 000 лв.

Георг Георгиев и Валентин Радев
Георг Георгиев и Валентин Радев Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в 24 МИР-София Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София - "Св. Благовещение". За доизграждането на църквата в ж.к. "Дружба-2" правителството на Бойко Борисов отпусна 100 000 лв. За строителството със средства помогна и Столична община.

Георг Георгиев посочи, че благодарение на усилията на правителството на Бойко Борисов, на Столична община в лицето на Йорданка Фандъкова и на кмета на район "Искър" Ивайло Цеков този прекрасен храм вече е факт.

 

Храм Св. Благовещение
Храм "Св. Благовещение"Източник: ПП ГЕРБ

"Надяваме се, че това ще бъде един притегателен център, едно място, където жителите на Дружба ще намират утеха, помощ и надежда в тези трудни времена", подчерта Георгиев и допълни, че през последните 7 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква кабинетите на Бойко Борисов са отпуснали над 40 млн. лв. "Правителството винаги е помагало на всички вероизповедания у нас. В резултат на тази политика са ремонтирани и доизградени десетки духовни средища в страната. Пример за това е откритият днес храм "Свето Благовещение" в ж.к. "Дружба-2", чието изграждане беше "замразено" от 2012 г. досега заради липса на средства. Като жител на район "Искър" не мога да скрия удовлетворението си, че дружбенци имат толкова красив и приветлив нов храм", каза Валентин Радев, кандидат за народен представител от 24 МИР.

 

С помощта на младежи от ГЕРБ в дворното пространство на храма по-рано бяха монтирани пейки за нуждите миряните, които го посещават. От църковното настоятелство на храма бяха връчени благодарствени писма на министър-председателя Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район "Искър" Ивайло Цеков.

 

Храм Св. Благовещение
Храм "Св. Благовещение"Източник: ПП ГЕРБ

 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени