Христос Възкръсна! Нека ликуваме за благата вест, да живеем с вяра, да има мир и любов по земята

Вяра и доброта в сърцата

Храм "Свети Александър Невски"
Храм "Свети Александър Невски" Източник: Zonanews

Христос Възкръсна! Наистина възкръсна! Камбанен звън възвести възкресението на Исус Христос - най-великото събитие в християнската история и най-почитания празник на Православната църква. Не случайно го наричат Великден.

 

Без победата на Исус, както казва апостол Павел, всички проповеди са безсмислени и нашата вяра е празна. Великият ден – "Възкресение" е факт, Иисус победи смъртта и доказа себе си като авторитет над всичко на този свят. Затова можем да положим вярата си в Него!

 

Исус възкръсна, за да ни е топло на душите. Да има добрина. Да има надежда. Да има Любов! Един от съществените елементи на празника е победата на светлината над тъмнината. Нека възкръсналият Исус Христос да разпръсне тъмнината в сърцата ни, душите ни, семействата и целия свят. Всеки от нас да бъде светлина, която да носи светлина на другите!

 

Нека огънят на запалените свещи във Великденската нощ да освети душите и сърцата ни, нека пламъкът на любовта и добротата изпълват дните ни! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си! Нека възкръсналият Спасител ни даде сили да не допускаме злото, унинието и скръбта да ни завладяват!

 

Чрез празника на Възкресението, ние разбираме живота на Христос, този празник е основата на нашата вяра. Днес ние честваме победата над смъртта, над злото и над греха. Денят на Възкресението е празникът на нашето спасение, следователно празник на радост и благодарност.

 

Нека вдъхне в нашите души воля да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Нека с усмивка, топлина и жест дадем простор на радостта в живота им! Нека сърцата ни да се изпълняват със смирение, любов, защото нашият Бог се е пожертвал заради огромната любов към нас, поемайки нашите грехове.

 

Бог премъдро е сътворил света, в който ние живеем. На Него са подвластни стихиите и времената, както и всички природни явления. Защото Бог, както знаем от Свещеното писание, с една дума може да свърши това, което всички човеци не могат да успеят през всички дни и години на своето съществуване. Да се молим! Нека Бог да изпрати своята благодат, та по-скоро да преминем през днешните тежки изпитание. 

 

 

Пожелаваме ви много здраве и благополучие и нека светлината на Неговото воскресение озари живота ви! Христос Възкръсна!

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени