И днес масово заплахи за бомби в училища - над 50

През миналата седмица имаше над 100 сигнала за взривни устройства в училища в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София, отново от имейли, получени по пощата

Училище
Училище Източник: Zonanews

Заплахи за бомби чрез имейли са получили и днес 50 училища. Първоначалната информация беше за седем столични училища. Заплахите отново са изпратени по електронна поща. В две от училищата - в Доброславци и Нови Искър - е взето решение за спиране на учебния процес.

 

През миналата седмица имаше над 100 сигнала за взривни устройства в училища в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София, отново от имейли, получени по пощата. Във всички учебни заведения децата са изкарани на двора.

 

Според приета миналата седмица промяна при подаден сигнал МВР трябва да прецени дали той е реален или не. Очаква се след час да има брифинг на МВР по темата.

 

Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119 столично училище Диян Стаматов е един от директорите, получили заплаха. В официалния си профил във "Фейсбук" той е показал заплашителния имейл.

 

"Отново сигнал! Няма правила в писмен формат за реакция. Сигнализиран е 112. Не е в задълженията ми да казвам кое е фишинг. Полицията е за това!", възмущава се той.

 

А от имейла става ясно, че атакуващите са "герой, живеещ в Русия и брат му". Става ясно, че е "вербувал много хора и се е снабдил с бомби и оръжия".

 

"Ще стреляме и ще взривим всички училища и университети в София по всяко време. Може да избегнете това, ако прехвърлите голяма сума биткойни в моя криптопортфейл", пишат анономните.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени