Кагебисткият руски патриарх нарече българските власти "враг на рода човешки"

Обвини ги в сатанизъм

Агентът на КГБ и патриарх на Русия Кирил и военнопрестъпникът и бивш подполковник от КГБ Путин
Агентът на КГБ и патриарх на Русия Кирил и военнопрестъпникът и бивш подполковник от КГБ Путин Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

От Отдела за външни църковни отношения на Московската Патриаршия публикуваха прессъобщение във връзка с отговора на т.н. московски патриарх Кирил Гундяев към Българския Патриарх Неофит на изпратено от последния писмо.

 

Видно от прессъобщението, кагебистът руски "патриарх" Кирил отново говори за "врага на човешкия род, който стои зад политическите сили", изгонили Архимандрит Васиан Змеев. Нито и дума за това, че той е бил шпионин и е създавал обстоятелства, които застрашават националната сигурност на България.

 

Кирил Гундяев подчертава, че ще изпрати свой представител в София, т.е. поредният руски шпионин в расо, за да продължи да извършва работата на своя предшественик.

 

От отговора става ясно, че руската църква в София ще отвори врата след като Кирил изпрати своя представител, но в същото време изказва "огромна загриженост" за това, че вярващите не могат да се поклонят на мощите на Свети Серафим Софийски.

 

От друга страна, кагебистът руски "патриарх" Кирил обвинява българските власти за затварянето на храма, което е абсурдно, тъй като храмът бе затворен от руското посолство.

 

В края на съобщението е казано, че руският патриарх "изрази увереност, че политическите сили, зад които стои врагът на рода човешки няма да успеят да разрушат вековните връзки на любов и братство во Христе, лежащи в основата на сътрудничеството между Руската и Българската православни църкви".

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени