Кметът на Мездра Иван Аспарухов поздрави учителите с празника им

Продължавайте да провокирате въображението и идеите на Вашите ученици, пише той

Кметът на Община Мездра инж. Иван Аспарухов
Кметът на Община Мездра инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

Кметът на Община Мездра инж. Иван Аспарухов отправи поздрав към педагозите и работещите в сферата на образованието по повод Международния ден на учителя – 5 октомври:


"Позволете ми да Ви поздравя от името на жителите на община Мездра и лично от свое име по повод Международния ден на учителя - 5 октомври!

На този ден всички ние като общество отдаваме заслужено признание на Вас, съвременните народни будители, за Вашите всеотдайни грижи, които полагате за възпитанието и образованието на нашите деца.

Вие сте хората, посветили живота си на една от най-хуманните професии. Професия, която в най-голяма степен притежава влиянието и възможността истински да промени света - чрез децата, които ще го създават утре. Професия, изискваща много любов, отговорност и търпение.

Благодарим Ви за всичко, което правите.

Продължавайте да провокирате въображението и идеите на Вашите ученици. Да ги подкрепяте, вдъхновявате и насърчавате да опознават себе си и другите, да откриват и да знаят как да променят света. Да използват наученото, за да направят нашия свят едно по-добро място за живот. Да станат добри хора.

Бъдете здрави, упорити и уважавани. Духовни обединители на нацията, пазители на традициите, извор на родолюбие и светлина, от който черпим знания, мъдрост и сила, за да се справим с предизвикателствата на Времето.   

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Двама премиери и председателят на НС уважиха панихидата за 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Патриарх Неофит почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) вследствие на многоорганна недостатъчност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени