Красимир Вълчев за нахлуването на хунтата в СУ: Гадно, ченгеджийско! Смърди на диктатура!

Сигналът е ясен: всеки, който е срещу Радев, ще бъде смачкан и компрометиран, добавя той

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев Източник: МС

Ясно е, че другите два университета са само за камуфлаж. Миналата година над 20 висши училища получиха средства за ремонт на общежития. Защо точно тези три се проверяват? Защо икономическа полиция, а не АДФИ влизат първи да проверят сигнали. Практиката е първо АДФИ да проверява и ако има индикатори за престъпление, тогава да се прати на Икономическа полиция. Очевидно целта е Рашков да направи поредния филм и да се компрометира ректора. Това пише в своя профил във фейсбук бившият образователен министър Красимир Вълчев. 

 

И допълва:

"Гадно, ченгеджийско! Смърди на диктатура. Сигналът е ясен: всеки, който е срещу Радев, ще бъде смачкан и компрометиран.
Забележете основанието за проверката - писмо от мое име като министър, което съдържа препоръка за "авансово плащане до 100% срещу обезщетение". Напълно нормална практика за края на бюджетната година и когато средствата са обвързани с конкретен бюджет. Прилагана всяка година и одитирана стотици пъти от финансово-контролни органи без да е окачествена като лоша. Обезпечението гарантира интересите на възложителя. Авансът хеждира ценовия риск. Но всичко това няма значение. Целта е да оправдаят репресията".
 

 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени