Лелята на министъра на културата Атанасов е новата началничка на РУО-Пловдив

В Стара Загора беше назначена тъщата на брата на народния представител от ПП Радослав Рибарски, припомня бившият министър на образованието и науката Красимир Вълчев

Красимир Вълчев, ГЕРБ
Красимир Вълчев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Лелята на министъра на културата Атанас Атанасов е новият изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив - структура към Министерството на образованието и науката. Това съобщи народният представител от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев. 

 

"Деполитизацията на образованието продължава. За изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив е назначена лелята на Атанас Атанасов - министър на културата. Доскоро и.д. началник на РУО-Пловдив беше близката приятелка на президентския съветник Пламен Узунов - Антоанета Пакова, но явно деполитизацията минава в нова, по-висша фаза, разкрива бившият министър на образованието и науката", коментира Вълчев.
 
"В рамките на една седмица МОН направи две силни крачки към деполитизация на системата. В Стара Загора беше назначена тъщата на брата на народния представител от ПП Радослав Рибарски. Толкова за приоритета "деполитизация" на министъра на образованието и науката", завършва Красимир Вълчев.

 

 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени