Лидерът на ГЕРБ: Съветвам правителството да разговаря с Ердоган (ВИДЕО)

Той присъства на литургия в новата църка "Св. Стефан"

Лидерът на ГЕРБ на строежа на църквата Св. Стефан в Южния парк
Лидерът на ГЕРБ на строежа на църквата Св. Стефан в Южния парк Източник: Скрийншот/Facebook

Преди десетина дни Вселенския патриарх ме покани в Истанбул, беше прекрасно, защото десетки златни кръста греят над Златния рог във време, в което джамията "Света София" от музей стана джамия. Заедно с президента Ердоган възстановихме желязната църква "Свети Стефан". Изключителна красота. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора ходят там. Само това да сме направили в живота - в Истанбул да греят златни кръстове, е достатъчно. Това заяви лидерът на ГЕРБ в църквата "Св. Стефан" в столичния Южен парк.

 

Борисов предаде на новооткрития храм мощи на Свети Стефан, предадени му в Истанбул. "Само преди малко един депутат от "Да, България" попитал дали съм се срещал с Ердоган в Истанбул. Той може да провери кога сме влезли и излезли на границата. Там бях на посещение при Вселенския патриарх, той ме покани и му бях специален гост. Бях там заради вас, заради тези, които ще докоснат мощите на този толкова силен светец. Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган, коментира Борисов.

 

"Извън благословието бих ги посъветвал да отидат и да се срещнат, защото миграцията и терминалите за втечнен газ, които Турция прави, могат да ни бъдат от полза. Казвам, че за съжаление, не съм се видял с Ердоган, защото бях там по покана на Вселенския патриарх. Но както вие прочетохте - Господ да прости тези, които говорят, за да прикрият менталното си противоречие", допълни лидерът на ГЕРБ.

 

Тази църква е с първа копка още от времето на Софиянски, допълни Борисов. Радвам се, че е почти готова, ще я довършим и тази, обеща бившият премиер.

 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени