Местят в друго училище момчето, пратило с ритник в корема свой съученик в Пирогов

Директорката на учебното заведение определи нападателя като импулсивен и с нисък праг на търпимост

УМБАЛСМ "Н.Пирогов"
УМБАЛСМ "Н.Пирогов" Източник: Zonanews

14-годишното момче, което ритна в корема и прати в "Пирогов" свой съученик, ще бъде преместено в друго училище. Стигнахме до извода, че ученикът, ритнал пострадалото момче, няма моралното право да продължи да учи при нас, призна директорът на 143 ОУ "Георги Бенковски" Ирена Дойчинова.

 

Пострадалото дете е с наранен далак, но органът не е отстранен, посочи тя. Момчето е оставено за наблюдение в "Пирогов" за няколко дни.

 

Директорката на учебното заведение определи нападателя като импулсивен и с нисък праг на търпимост. "Той лесно се ядосва. Свикнал е да стават нещата както той иска и казва. Отношението му е такова и към другите деца", каза Ирена Дойчинова.

 

По думите ѝ комуникацията на 14-годишното момче с останалите деца била трудна. Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на непълнолетния ученик.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени