Милена Дамянова, ГЕРБ-СДС: Новата ни ключова стъпка e качество

В срещата участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-председателят на ГЕРб Даниел Митов

Милена Дамянова
Милена Дамянова Източник: ПП ГЕРБ

"Не можем да знаем какво ще е бъдещето. Но можем да се подготвим за него, като сменим моделите. Вече започнахме и новата ни ключова стъпка e качество". Това каза по време на среща на тема: "Образование - разказваме бъдещето; ние сме част от него", организирана от ГЕРБ-София Милена Дамянова, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР.

 

По време на форума Милена Дамянова подчерта, че София и столичните учители са част от създателите и двигателите на бъдещето. Тя сподели за новите модели в образованието, които ще са част от бъдещето, защото идват ново време и нови поколения. "Идва промяната, наложена от глобализацията, дигитализацията и икономическата трансформация, а образованието е в основата й. А учителите я създават", каза Дамянова.

 

Според нея обучението няма да е зубрене, а учене чрез правене и преживяване, насочено към всеки ученик по отделно. Всеки ученик има своя собствена писта, определена от неговия учител. Обучението е висококачествено, основано на принципите на приобщаващото образование, в което знанието не е само за себе си, а е част от цялостен процес. Обучението е основано на традицията и опита, но работи по правилата на дигиталния свят. В него учителят пали пламъка. Той е съдизайнер на новите програми и модели. Тя каза още, че оценяването не е наказание, а има реално измерим смисъл за конкретния ученик.

 

"Дипломата не е къс хартия за завършена степен, а има конкретно измерение в реалния живот. Цифровите технологии са част от процеса, но не изпълняват ролята на учителя", каза още Милена Дамянова. "Трябва да създаваме поколения добре образовани, които да могат да водят, както себе си лично, така и обществото напред, каза по време на срещата заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР Даниел Митов. Той подчерта, че трябва да бъдат поставени ясни приоритети по отношение на висшето образование, за да могат студентите да участ в качествени висши учебни заведения.

 

"От ГЕРБ винаги се опитваме да правим така, че българския народ да се чувства свободен, да споделя идеите си, да ги изказва свободно и да има истински народни представители в наше лице", добави Митов. "Образованието е кауза и инвестициите в него трябва да продължат. Съдържанието трябва да се променя и развива", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя благодари на учителите за професионализма по време на пандемията и подчерта, че те са тези благодарение, на които столичното образование е най-доброто в страната и напълно равностойно с образованието в европейските държави. В срещата се включиха кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС, кметът на София Йорданка Фандъкова и работещи в сферата на образование.

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени