Министър Вълчев издаде заповед за това как ще учат учениците от 5-ти до 12-ти клас

Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-ти до 12-ти клас при спазването на определен график

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев Източник: МС

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповед, с която в системата се прилагат разпоредбите на Министерството на здравеопазването по отношение на графика за възстановяване на присъствените занимания в училище и се регламентира образователният процес за класовете в неприсъствена форма на обучение, съобщава пресцентърът на МОН.
Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-ти до 12-ти клас при спазването на определен график. За да продължи обучението в електронна среда от разстояние за учениците, които в определения график и седмици не са присъствено в училище, е издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката. От 4 февруари, четвъртък, в клас освен учениците от начален етап, се връщат за две седмици и 7-и, 8-и и 12-и клас по заповед на министъра на здравеопазването. Останалите продължават обучение от разстояние.

От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5-и, 10-и и 11-и клас, както и за начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап - 6-и, 7-и, 8-и, 9-и и 12-и клас, ще бъдат в обучение от разстояние. От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6-и, 9-и и 12-и клас. Останалите ученици ще се обучават от разстояние в електронна среда, информират от МОН.

Заповедта на министър Красимир Вълчев
Заповедта на министър Красимир ВълчевОще от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени