Министър Вълчев участва в онлайн кръгла маса, организирана от клуб "Образование" към ГЕРБ-Русе

Онлайн кръгла маса за обучението в електронна среда проведе клуб "Образование" към ГЕРБ-Русе. В нея участваха образователният министър Красимир Вълчев, областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, Росица Георгиева – началник на РУО Русе, проф. Христо Белоев – ректор на Русенски университет "Ангел Кънчев" и педагогически специалисти, работещи в сферата на образованието.

Министър на образованието Красимир Вълчев
Министър на образованието Красимир Вълчев Източник: ПП ГЕРБ

"Поздравления за форума и за всичко, което правите в Русе. Благодаря Ви за добрата работа и партньорството", обърна се министър Вълчев към присъстващите педагози. "Всеки от Вас вижда образованието през собствен ъгъл. Вие виждате най-важното нещо – децата в класната стая, в групата в детската градина и аулата – това е обществото ни утре", заяви още министърът.

 

Той допълни, че правителството е доказало, че образованието е приоритет през последните години. "Увеличихме значително инвестициите в образованието. През следващите години е важно да имаме консенсус, че трябва да продължим да инвестираме в учителите, защото това е професия, която е изключително важна. Имаме нужда да продължим да подобряваме и материалната база", заяви още министър Вълчев.

 

Пламен Нунев от своя страна благодари на министър Вълчев, че се включи активно в кръглата маса. "Благодаря лично на всеки един учител, на всеки един ръководител, на Регионалното управление по образованието, че нито за миг през последната година не се отказахте! Беше трудно, много от Вас промениха тотално навиците си, но Вие бяхте хората, които застанаха смело на първа линия и се постарахте децата да преминат най-леко през този труден за всички период", каза в обръщението си Пламен Нунев.

 

Кръглата маса продължи с презентации на Екатерина Иванова, Елка Симеонова, Евгения Стоянова, Ренета Вълева и проф. Михаил Илиев.

 

Източник: ПП ГЕРБ

Още от "Образование и религия"

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Обсъждат се мерки в подкрепа на учители и училища от райони с концентрация на деца от уязвими групи

В днешната среща участие взеха народните представители Красимир Вълчев, Бюнямин Хасан, Деница Сачева, Ирена Анастасова, Медиха Мехмед-Хамза, Илиана Жекова и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени