Министърът на образованието: Няма да има намаляване на домашните на учениците

Министърът подчерта също, че дискусията за учебното съдържание продължава

Министерство на образованието и науката
Министерство на образованието и науката Източник: МОН

Не искам да ограничавам учителите в тяхната работа при даването на допълнителни задачи, ще могат да се дават и изследователски задачи. Те ще могат да се оценяват. Няма да има намаляване на домашните работи, посочи днес пред bTV министърът на образованието Галин Цоков.

 

Той посочи, че се мисли за намалявания на минималния брой изпитвания по основните предмети, като те от четири ще станат три.

 

Цоков посочи, че се подготвя наредба за оценяване на качеството на образователните институции, като с нея ще се въведат индикатори, по които това да се прави.

 

Министърът подчерта също, че дискусията за учебното съдържание продължава, като желанието на министерството е в нея да се включат водещи имена по съответните теми

Още от "Образование и религия"

Обсъждат се мерки в подкрепа на учители и училища от райони с концентрация на деца от уязвими групи

В днешната среща участие взеха народните представители Красимир Вълчев, Бюнямин Хасан, Деница Сачева, Ирена Анастасова, Медиха Мехмед-Хамза, Илиана Жекова и др.

Прочетете повече прочетете повече

С над 1 млн. лева INSAIT стартира стипендиантската програма EXPLORER за талантливи български кандидат-студенти

Финансовите средства са дарени от технологичния сектор и ще осигуряват четиригодишни стипендии от 72 000 лв. на човек за най-изявените ни младежи в областта на математиката и информатиката

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени