Митрополит Николай на Кръстова гора: Благодарение на г-н Бойко Борисов получихме частица от кръста Господен (НА ЖИВО)

Тази велика светиня пази нашето отечество и благочестивия наш народ, каза дядо Николай

Бойко Борисов и Митрополит Николай на Кръстова гора
Бойко Борисов и Митрополит Николай на Кръстова гора

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на Кръстова гора за празника Кръстовден. Той присъства на празнична служба, водена от пловдивския митрополит Николай. Заедно с него са бившият финансов министър Кирил Ананиев, бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, депутатът Радомир Чолаков, бившият зам.-външен министър и лидер на МГЕРБ Георг Георгиев.

 

"Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ", каза митрополит Николай.

 

"Нека, г-н Борисов, на вас, на всички ваши придружаващи, които са дошли в тази света обител, която се обновява благодарение на вашето родолюбиво съзнание, нека всички вие се докоснете от светия кръст, да получите земно щастие, изцеление от болестите и небесно благословение. Сърдечно ви благодаря за добротворството, което проявихте и към цялата православна църква и към тази обител. Тук десетки хиляди болни и страдащи идват, за да просят изцеление, посочи митрополитът.

 

Вие създавате удобства за болни и страдащи и за населниците на този манастир", каза дядо Николай. "Със средствата, които отпуснахте, се строи нов манастирски корпус, който е изцяло съобразен с канона и ще удовлетвори потребностите на много хора. Много хора, които осъзнават, че това е ваше дело, ще ви благословят и споменават в молитвите си. Бог да ви дава здраве и благословия. Слава на Бога", каза още пловдивският митрополит.

 

 

След службата двамата огледаха новите строежи на светата обител, които вървят и в момента.

 

Десетки хиляди миряни идват тук, това е българският Атон. Спрели са ремонта пътя, не знам какво им пречеше. Не видях в актуализацията на миналогодишния бюджет един лев за пътища, за религиозен, културен  или друг туризъм. Как ще има растеж и градеж, щом няма заложени средства?, риторично попита бившият премиер пред журналисти. 

 

Чакаме трети избори Рашков да казва кой сме яли и кой сме подслушвали – това е пълна лъжа. Парламентът е слуга на Радев и средство за лични вендети. Защо не направиха новия бюджет - лъжат пенсионерите, че ще им дават пари за 1-2 месеца. А от януари? Хърватия ще влезе в Еврозоната, България ще остане в чакалнята, въпреки че вървяхме заедно с тях. С този свръхдефицит  в момента забравете за сигурността и стабилността, която дава Еврозоната, добави Борисов.

Месеци на хаос, безвремие и нищо. Можете ли да ми покажете едно свършено нещо? Имат абсолютно мнозинство, но не искат да правят правителство, защото искат да са опозиция след януари. Изборите са предрешени, 99, 2% го преброиха за ден, а 0,8 за три дни, възмутено заяви лидерът на ГЕРБ.

"Въпреки това ГЕРБ остава първа политическа сила", добави той.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени