МОН за "черния списък" на "Възраждане": Няма да допуснем дискриминация и репресия към учители и ученици

Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни, пишат в позиция от министерството

Министерство на образованието и науката (МОН)
Министерство на образованието и науката (МОН) Източник: Zonanews

Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази свобода, ние запазваме собствените си ценности, морал и бъдеще. Затова и в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители.

 

Това заявяват от Министерството на образованието и науката (МОН) в своя позиция. Тя идва след като по-рано днес от "Възраждане-Варна" пуснаха списък с имена на учители, които са се подписали против поправките в закона за образованието, чрез които се забранява "ЛГБТ пропагандата в училище".

 

"Както и досега, Министерството на образованието и науката и институциите в системата на предучилищното и училищното образование ще защитават духа на толерантността, антидискриминацията, българските традиции и общочовешките ценности, както и политиката на приобщаване в българското училище.", заявяват още още от Министерството на образованието и науката.

 

"Образованието е кауза за обществото ни, която трябва да ни обединява, а не да чертае нови разделителни линии и конфликти".

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени