Над 600 деца и ученици във Враца се обучават по метода "Монтесори"

Кметът Калин Каменов благодари на педагозите за желанието да се развиват и заяви, че методът "Монтесори" ще продължи да се надгражда в учебните заведения

Над 600 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори
Над 600 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори Източник: Община Враца
Към момента над 500 възпитаници на детски градини и близо 100 ученици във Враца се обучават по метода на д-р Мария Монтесори. През настоящата година методиката на обучение бе въведена в четири начални училища, като местната администрация инвестира 60 000 лв. за оборудване на кабинетите.
 
В рамките на церемония по връчване на дипломите "Монтесори", педагозите от училищата "Иван Вазов", "Иванчо Младенов", "Св. Софроний Врачански" и "Васил Левски" представиха първите впечатления на учениците, които се обучават по иновативния метод.
 
Кметът Калин Каменов благодари на педагозите за желанието да се развиват и заяви, че методът "Монтесори" ще продължи да се надгражда в учебните заведения.
На официалната церемония седем учители от детските градини "Европейчета", "Щастливо детство", "Детски свят" и "Славейче" получиха свидетелствата си за професионална квалификация по метода.
 
Над 600 деца и ученици във Враца се обучават по метода
Над 600 деца и ученици във Враца се обучават по метода "Монтесори" Източник: Община Враца

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени