Окончателно решение: Учебната година започва на 15 септември

Той говори за плагиатството във висшите училища, което ще се осуети от нов софтуер, договорът, за който бил готов

Министерство на образованието и науката (МОН)
Министерство на образованието и науката (МОН) Източник: Zonanews

Академичната година категорично започва на 15 септември. Това съобщи образователният министър Николай Денков от Русе. Той е на посещение в града, за да открие младежко "Експо".

 

Денков потвърди, че окончателното решение за старт на академичната 2022-2023г. остава 15-ти септември. Министърът на образованието отказа да коментира политическата ситуация у нас, като само каза, че в момента "текат политически разговори".

 

Той говори за плагиатството във висшите училища. По думите му това е "сериозен проблем за България". "Последното развитие е, че е готов договорът, с който да купим софтуер за всички висши училища, за да го получат безплатно и да проверят и дипломни работи, и докторските дисертации. Оттук-нататък това трябва да бъде златният стандарт", категоричен бе Денков.

Още от "Образование и религия"

Красимир Вълчев: Всичко, което захвана "Промяната" в образованието, катастрофира. В актуализацията на бюджета нямаше и

"Още не са разпределени 20-те млн. лева за висшите училища, гласувани със Закона за държавния бюджет през февруари. Не са разпределени и вторите 20 млн. лева, които гласувахме да са в зависимост от оценката за качество и реализация", съобщава Вълчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени