Още две общини в Кюстендилска област минават на онлайн обучение

Така общините с обучение в електронна среда за региона стават 5

Училище
Училище Източник: БНТ

Бобов дол и Сапарева баня минават на онлайн обучение от утре, 26 октомври, заради заболеваемост от COVID-19 над 750 на 100 000 население, обявиха от Регионалния инспекторат по образованието.

 

Така общините с обучение в електронна среда за региона стават 5 - след Кюстендил, Дупница и Трекляно, припомня БНТ. Общините Рила, Кочериново, Бобошево и Невестино продължават обучението на ротационен принцип. Онлайн обучението създава и проблеми по организацията, особено в единственото селско основно училище в село Раждавица, Кюстендилска община.

"Експертите на РУО са разпределени да отговарят за конкретните училища, така че те си поддържат връзка с директорите и следят за създадената организация. Осигурена е техника на учители и ученици. В Раждавица е проблемно, защото там децата са от най-бедните в Дупница, в Гиздова махала. Трудно се справят с техника. Родителите са неграмотни там. Ситуацията при тях е най-трудна", заяви началникът на Регионалното управление на образованието Мая Стойчева.

 

Броят на заболелите учители и на учениците с COVID-19 в областта е много нисък. "Даже и там, където имаше повече болни, те намаляват", каза още Мая Стойчева.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени