Още две общини в Кюстендилска област минават на онлайн обучение

Така общините с обучение в електронна среда за региона стават 5

Бобов дол и Сапарева баня минават на онлайн обучение от утре, 26 октомври, заради заболеваемост от COVID-19 над 750 на 100 000 население, обявиха от Регионалния инспекторат по образованието.

 

Така общините с обучение в електронна среда за региона стават 5 - след Кюстендил, Дупница и Трекляно, припомня БНТ. Общините Рила, Кочериново, Бобошево и Невестино продължават обучението на ротационен принцип. Онлайн обучението създава и проблеми по организацията, особено в единственото селско основно училище в село Раждавица, Кюстендилска община.

"Експертите на РУО са разпределени да отговарят за конкретните училища, така че те си поддържат връзка с директорите и следят за създадената организация. Осигурена е техника на учители и ученици. В Раждавица е проблемно, защото там децата са от най-бедните в Дупница, в Гиздова махала. Трудно се справят с техника. Родителите са неграмотни там. Ситуацията при тях е най-трудна", заяви началникът на Регионалното управление на образованието Мая Стойчева.

 

Броят на заболелите учители и на учениците с COVID-19 в областта е много нисък. "Даже и там, където имаше повече болни, те намаляват", каза още Мая Стойчева.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени