Почина почетният гражданин на община Мездра Димитър Доков

Отиде си един добър човек и уважаван педагог, който оставя трайни следи в образователната система на община Мездра и региона

Почина почетният гражданин на община Мездра Димитър Доков
Почина почетният гражданин на община Мездра Димитър Доков Източник: Община Мездра

 На 15 ноември 2023 г. на 85-годишна възраст почина почетният гражданин на община Мездра Димитър Доков (1938-2023 г.) - педагог, учител, училищен инспектор, директор, преподавател и общественик. 


Димитър Василев Доков е роден на 1 август 1938 г. в Мездра. В своята дългогодишна педагогическа дейност е бил учител, училищен инспектор в отдел "Просвета и култура" към Градски общински народен съвет - Мездра (1964-1965 г.), директор на НУ "Георги Димитров" (дн. ОУ "Христо Ботев") - Мездра (1965-1968 г.) и преподавател в Полувисшия институт за подготовка на детски учителки - Враца. 

 

Димитър Доков като млад
Димитър Доков като млад Източник: Община Мездра

Автор е на мемоарната книга "Спомени и размисли. По пътя на годините" (Враца, 2018 г.).  Почетен гражданин на община Мездра за неговия безспорен принос за развитието на предучилищното образование и възпитание в област Враца и в община Мездра (2019 г.). 


Отиде си един добър човек и уважаван педагог, който оставя трайни следи в образователната система на община Мездра и региона.  

 

Община Мездра и Общински съвет - Мездра изказват съболезнования на близките и роднините на починалия! 
Поклон пред светлата му памет! 
Погребението на Димитър Доков е днес, 16 ноември 2023 г., от 14:00 часа в гробищния парк на гр. Мездра. 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени