Почти всички ученици в страната започват втория срок от вкъщи

Заради високата заболеваемост редица области въведоха онлайн обучение за предстоящата седмица

Ученици
Ученици Източник: Zonanews
В почти всички области в страната решенията на щабовете са единодушни гимназистите да се обучават от разстояние. В някои градове са преценили, че това трябва да се случи на ротационен принцип, в други на децата, които им предстоят изпити да се върнат в класните стаи. В областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен всички деца ще се обучават присъствено. В Бургас само учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат в класните стаи, съобщава БНТ.
 
Във Варна по-голямата част от учениците ще учат присъствено. В морската столица се залага на ротационния принцип.
 
"Първата седмица от 7-ми до 11-ти февруари в обучение в електронна среда от разстояние ще бъдат випуските 9-ти, 10-ти и 11-ти клас. В следващата седмица ще бъдат учениците от 5-ти и 6-ти клас", заяви Ирена Радеа, началник на РУО-Варна.
 
В Русе децата от 5-ти до 12 клас също започват втория срок на ротация. Някои родители обаче са решили да не пуснат децата си в клас.
 
В Благоевградска област продължава да е сред регионите с висока заболеваемост. Директори на училища не мислят, че новите рестрикции ще дадат резултат.
 
"Нашите класове са малки и единични паралелки. Това не беше съобразено в многото заповеди, които бяха издадени от различни компетентни органи и се получава на практика, че учениците от 6 клас, които са само 14 на брой ще бъдат онлайн, а всички останали ще бъдат в училище. Това не разбирам с какво допринася за намаляване на заболеваемостта", заяви Василка Величкова, директор на 9 ОУ "Пейо Яворов" Благоевград.
 
В рамките на предстоящата седмица ще се направи анализа на заболеваемостта сред учениците и ще се решава по области дали и кои мерки да останат в сила.

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени