Празничната литургия за Бъдни вечер започна в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" (НА ЖИВО)

В патриаршеската катедрала са дошли и много вярващи

Празнична литургия за Бъдни вечер
Празнична литургия за Бъдни вечер Източник: NOVA
По повод празника Рождество Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и храм "Св. Неделя" започнаха тържествените богослужения, възглавени от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. На 24 декември (Бъдни вечер) Празнична утреня бe отслужена в катедрален храм "Св. Неделя", а от 18.00 ч. започна литургията в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".
 
Бъдни вечер един от най-светлите християнски празници, който се чества семейно от всички християни. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Исус Христос. Празникът Бъдни вечер е посветен на дома, на огнището, но и на починалите предци - родственици, които също се смятат за част от семейството.
 
Премиерът Кирил Петков присъства на празничното богослужение за Бъдни вечер
Премиерът Кирил Петков присъства на празничното богослужение за Бъдни вечер Източник: МС
В храм-паметника "Свети Александър Невски" е министър-председателят Кирил Петков заедно със съпругата му и трите им дъщери. В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" са дошли и много вярващи, за да присъстват на празничната литургия за Бъдни вечер. 


 

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени