Природният феномен "Божият мост" - сцена на Пасхални концерти

На събитието присъстваха кметът Калин Каменов, заместник-кметът Александър Владимиров, жители на Враца и населените места

Природният феномен “Божият мост” - сцена на Пасхални концерти
Природният феномен “Божият мост” - сцена на Пасхални концерти Източник: Община Враца
На празника на Св.Св. Константин и Елена, скалният феномен Божият мост се превърна в открита сцена на тържествен пасхален благотворителен концерт "Мост на Небесата". След големия успех на предходното издание, тази година събитието се провежда в два фестивални дни и събира на едно място свещенически хорове, ансамбли, вокални групи и творчески състави.
 
Днес празничната програма стартира с християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а жителите и гостите на града се насладиха на вкусната врачанска кухня и различни активности като - конна езда, стрелба с лък и издигане с топловъздушен балон.
 
Кулминация във втория ден от фестивала е Пасхалния концерт, който впечатли всички присъстващи с подготвения репертоар и аудио-визуални ефекти. На събитието присъстваха кметът Калин Каменов, заместник-кметът Александър Владимиров, жители на Враца и населените места, гости от други градове в страната. 
 
Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени на Фондация "Мечта за дете", като по този начин ще се подпомогнат семейства с репродуктивни проблеми.
 
От Фондация "Нашият дом е България", които са инициатори на събитието, ще подкрепят и изграждането на параклис "Свети Дух" в района на Божия мост.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени