Проф. Анастас Герджиков предложил да подаде оставка, Общото събрание на университета го подкрепи да си продължи мандата

Общото събрание прие годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник

Анастас Герджиков
Анастас Герджиков Източник: Zonanews

Общо събрание на Софийския университет "Св. Климент Охридски" реши ректорът проф. Анастас Герджиков да продължи мандата си. Форумът се проведе в съответствие с противоепидемичните мерки в онлайн формат. В заседанието на върховния колективен орган на университета участваха 336 регистрирани участници, съобщават от Алма матер.

 

Ректорът на Софийския университет запозна членовете на Общото събрание с мотивите си да се кандидатира за президент на Република България. Той изрази готовност веднага да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Софийския университет.

 

Членовете на Общото събрание подкрепиха ректора и изразиха общо мнение, че трябва да продължи мандата си. Общото събрание прие годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник. В следващите дни членовете на Общото събрание ще проведат таен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите, уточниха от университета. 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени