Радев с неадекватни призиви, докато още 50 общини минават на ротационно или онлайн обучение от днес

В нито една сфера досега няма нито едно ефективно, свързано с постигането на положително преодоляване на определен казус решение

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента
В около 50 общини в страната училищата преминават онлайн или на ротационно обучение. Това крайно неблагоприятно развитие е в пълен дисоснанс с празнословието и липсата на каквато и да е ефективна стратегия за справяне с разгарящия се пожар на пандемията от коронавирус.
 
Връщането на децата в училище, особено тези от първи до четвърти клас да бъде приоритет на служебното правителство - това напълно неадекватно заявление направи вчера Румен Радев. Той се срещна с членове на напълно проваленото си служебно правителство заради катастрофата с COVID-19 в страната. 

Румен Радев многократно настоя пред своите служители, каквито премиерът и министрите от служебния кабинет представляват, че "очаквал" това, "очаквал" онова - изобщо, пародията на български президент демонстрира крайно безсилие, некадърност и неспособност да реши какъвто и да е проблем, възникнал през последната половин година.
 
Радев се държа като международен наблюдател, задаваше въпроси, с което предизвика основателни критики, че той не е журналист, а управлява еднолично страната и от него се очакват решения. В нито една сфера досега няма нито едно ефективно, свързано с постигането на положително преодоляване на определен казус решение. Тъкмо обратното - странта е в безпрецедентна криза, с летящи в пъти нагоре цени, с ниска репутация сред международните си партньори, сринати обеми на чужди инвестиции, в тотална международна изолация.
 

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени