С финансиране от 3,4 млн. лева стартира изграждане на център за високи постижения в ПГ "Хенри Форд"

Днес бе даден официален старт на проекта от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова

С финансиране от 3,4 млн. лева стартира изграждане на център за високи постижения в ПГ "Хенри Форд"
С финансиране от 3,4 млн. лева стартира изграждане на център за високи постижения в ПГ "Хенри Форд" Източник: Пресцентър на МОН

Пет нови лаборатории, ремонт на учебната топлоцентрала, оборудване на зала за обучение с модерни технологии и ново оборудване ще има в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд" в София. Днес бе даден официален старт на проекта от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

 

Училището е одобрено от МОН за изграждане на Център за високи постижения по екотранспорт и енергетика, в който ще бъдат инвестирани над 3,4 млн. лева, осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

Днес бе даден официален старт на проекта от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайловаения в ПГ
Днес бе даден официален старт на проекта от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайловаения в ПГ "Хенри Форд" Източник: Пресцентър на МОН

 "Професионалното образование е приоритетна област за МОН. Бизнесът има нужда от кадрите, които подготвяте и една от най-важните задачи е те да имат не само добра обща подготовка, но и изградени трудови навици, за да преминат плавно от училище към сериозните работни ангажименти в бизнеса", каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

 

По думите ѝ практическото обучение дава много хоризонти за реализация на младите хора и става все по-предпочитано. Тя поздрави директора инж. Таньо Стойчев и колегите му за усилията, които полагат за обновяване на материалната база и за резултатите, които пристигат.

 

В училището се обучават 1400 ученици, като е разгърнато и дуално обучение, в което активно се включва бизнеса. Учениците работят с модерни технологии и съвременна материална база, като постоянния стремеж на ръководството на училището е да я подобрява.

 

На представянето на проекта присъства и зам.-изпълнителният директор на ИА "Образование" Иван Попов. Той отбеляза, че целта на финансирането е не само модернизиране на материалната база, а да се създадат условия за изграждане на умения и компетентности в учениците, съответстващи на нуждите на една иновативна, приобщаваща и устойчива икономика.

Още от "Образование и религия"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени