Софийският университет открива академичната учебна година, очаква се слово на проф. Герджиков

Пред БТА той потвърди, че приема да се включи в кандидат президентската надпревара

Софийски университет
Софийски университет Източник: Wikipedia

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ открива официално академичната учебна година. Очаква се слово на ректора професор Анастас Герджиков. Той потвърди, че приема да се включи в кандидат президентската надпревара. Анастас Герджиков ще бъде издигнат от Инициативен комитет за президент.

 

Пред БТА той посочи, че в този момент на разделение и противопоставяне има необходимите качества, за да олицетворява единството на нацията в съответствие с конституцията на Република България. Герджиков очаква подкрепа от всички партии и всички български граждани. Неофициално от ГЕРБ-СДС потвърдиха, че ще подкрепят кандидатурата проф. Анастас Герджиков.

 

На днешния празничен ден за Софийския университет първокурсниците първокурсниците ще участват в тържествена церемония по откриването на академичната учебна година. Гост на академичната общност ще бъде министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

 

В края на церемонията ще бъдат връчени студентските книжки на първокурсници, първенци на националните олимпиади и състезания. Осем от 16-те факултета на Софийския университет ще започнат учебната година присъствено. Това са факултетите, свързани с природните науки и медицината. Останалите ще учат смесено – и присъствено, и онлайн.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени