Софийският университет започва проверка на сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев

Самият Петър Илиев отрече обвиненията в плагиатство и ги окачестви като "медийна атака"

Петър Илиев
Петър Илиев Източник: NOVA

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще проверява за плагиатство Петър Илиев, съобщава пресцентърът на Софийския университет. Трите сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев ще бъдат разгледани по същество от Етичната комисия на университета. До 14 дни се очаква и крайното решение.

 

Самият Петър Илиев отрече обвиненията в плагиатство и ги окачестви като "медийна атака". Споровете около фигурата на Петър Илиев в проектокабинета на "Има такъв народ" се завъртяха, след като възникнаха съмнения за плагиатство от академичния труд на конституционалиста доц. Наталия Киселова, преподавател в Юридическия факултет към Софийския университет "Свети Климент Охридски".

 

Името на Петър Илиев бе издигнато като правосъден министър в първото предложение на партия "Има такъв народ" с премиер Николай Василев. Във втория проектокабинет на "Има такъв народ" той първо неофициално беше спряган за премиер, но беше предложен за силов виципремиер и вътрешен министър. 

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени