Топ гимназии в София закриват паралелки заради недостатъчен брой ученици

Свободни места са останали дори в част от най-търсените училища като Софийската математическа и Втора Английска гимназия

Втора английска гимназия
Втора английска гимназия Източник: Classroomtech.bg

Продължава да бъде голям общият брой на свободните места след трето класиране в столичните гимназии. 1001 са местата, като 980 от тях са за паралелки без квоти. Освен тях места има за 13 момичета и 8 момчета, съобщава bTV. Свободни места са останали дори в част от най-търсените училища като Софийската математическа и Втора Английска гимназия. За сравнение - в Пловдив незаети са останали 604 места.

 

След третия етап на класиране в София са закрити 11 паралелки - 9 професионални и 2 профилирани. Причината - малък и недостатъчен брой ученици. Четвъртото класиране е последният шанс за бъдещите осмокласници да попаднат в училището, за което мечтаят. А до него се стига заради липса на достатъчно точки за бал или заради упорито придържане към избраното място. Попълването на незаетите места в паралелките след трети етап на класиране се осъществява в съответните приемащи училища в срок до 10.09.2020 г. включително.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени