Три български ученички с медали от европейската олимпиада по математика за момичета

Отличията взеха Симона Гагарова от СМГ, Демира Недева от МГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив и Мая Минкова от 9-ти клас на СУ "Любен Каравелов" в Несебър

Три български ученички с медали от европейската олимпиада по математика за момичета
Три български ученички с медали от европейската олимпиада по математика за момичета Източник: Пресцентър на МОН

Три бронзови медала спечелиха българските участнички в Европейската олимпиада по математика за момичета (EGMO), която се проведе от 11 до 17 април в гр. Цхалтубо, Грузия.

 

Отличията взеха Симона Гагарова от 11. клас в Софийската математическа гимназия, Демира Недева, която също е единадесетокласничка, но в МГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив и Мая Минкова от 9-ти клас на СУ "Любен Каравелов" в Несебър. Много добро беше представянето и на Ралица Марчева от 91 Немска езикова гимназия в София.

 

Ръководител на отбора е Виолета Личева от Оксфордски университет, а зам.-ръководител Ивайла Радкова – ФМИ на СУ "Св. Климент Охридски".

 

Тази година в олимпиадата участваха 54 отбора (общо 212 момичета), от които 37 отбора (с общо 148 момичета) от европейски страни.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени