Ученик от Русе спечели сребърен медал на международната олимпиада по философия

Венцислав Велев писа философско есе върху мисълта на известния еврейски философ от XII век Мойсей Маймунид от книгата му "Ръководство за озадачените"

Единадесетокласникът Венцислав Велев от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки
Единадесетокласникът Венцислав Велев от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки Източник: Пресцентър на МОН

Единадесетокласникът Венцислав Велев от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки. С по-добър резултат от него бяха само двама ученици – златните медалисти от Германия и Китай. В олимпиадата участваха над 110 ученици от 52 страни.

 

Вече трета година поред български ученици печелят медали от олимпиадата по философия, в която медалистите са между 5 и 10 ученици от целия свят.

 

Сребърният медалист Венцислав Велев писа философско есе върху мисълта на известния еврейски философ от XII век Мойсей Маймунид от книгата му "Ръководство за озадачените": "Понякога истината блести толкова изящно, че я възприемаме ясна като ден. Материята и навикът обаче хвърлят було върху нашето възприятие, връщайки ни обратно в тъмнина, гъста колкото преди това…".

 

За олимпиадата тази година до участие бе класиран и единадесетокласникът Ивайло Христов от МГ "Д-р Петър Берон" във Варна.

 

Учителите на нашите олимпийци Миглена Дамянова-Радойска от МГ "Баба Тонка" и Палмира Дачева от МГ "Д-р Петър Берон", както и лекторите, участвали в подготовката на националния отбор, са с най-голям принос за техните успехи.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени