Учениците в столицата и още четири области се връщат присъствено в клас от понеделник

В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от I до IV клас

Ученици
Ученици Източник: Zonanews
Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град и областите Стара Загора, Хасково, Разград и Силистра. Това ще стане от понеделник, 14 февруари, информират от пресцентъра на МОН. В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от I до IV клас.
 
Частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен. Това се налага поради влошената епидемична обстановка.
 
Облекчава се режимът и в област Бургас. През тази седмица там всички ученици от V до XII клас са онлайн. От понеделник вкъщи остават VII, X, XI и XII клас.
 
В останалите области в страната обучението продължава на ротационен принцип.
 
Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на "зелен сертификат" за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.
 
Режимът на обучение - присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти.
 
Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари т.г., ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени