УХТ приема документи на кандидат-студенти за първата предварителна сесия

Заявленията за изпитите в първата кандидатстудентска сесия се подават до 22 март

Университет по хранителни технологии в Пловдив
Университет по хранителни технологии в Пловдив Източник: УХТ

Стартират предварителните изпити в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Желаещите да продължат образованието си във висшето училище могат да се възползват от първата кандидатстудентска сесия.

 

На 23-ти март online стартираме с изпита по Математика в 8 ч. От 10 ч. започва тестът по Химия и опазване на околната среда, а от 12 ч. - по Биология, съобщи функционалният декан доц. Десислава Вангелова. За 60 минути кандидатите трябва да отговорят на 25 въпроса. Резултатите ще станат ясни веднага. На следващия ден ще се проведе тестът по чужд език, като кандидатите имат възможност да избират между английски, руски, немски или френски.

 

Заявленията за изпитите в първата кандидатстудентска сесия се подават до 22 март. От 25 март до 12 април се приемат документите за втората, а конкурсните изпити са насочени за 13 и 14 април.

 

Богати са възможностите за прием на кандидат-студенти за учебната 2024/2025 г. Те могат да се борят за място в УХТ с оценка от кандидатстудентските изпити, от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.

 

Шанс за влизане в университета дава и доброто представяне на националния ученическия конкурс "Млади изследователи 2024". Той се организира от УХТ, а в него тази година участват над 70 отбора от цялата страна. Заедно с казуси от областта на изкуствения интелект и роботиката, акцент са  безотпадните технологии, предприемачеството, кръговата икономика и намаляването на въглеродния отпечатък в хранителната индустрия.

 

Заключителният етап на конкурса "Млад изследовател" е на 26 април. Тогава университетът отваря врати за още две ключови събития - Ден на отворените врати и "Re: Baаzar", организиран в партньорство с "Maina Town", на който се акцентира върху важността на рециклирането, устойчивите практики и опазването на околната среда. За повече информация - https://uft-plovdiv.bg/.

Още от "Образование и религия"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Прочетете повече прочетете повече

Патриарх Даниил не прие оставката на архимандрит Никанор, ще положи усилия да работи заедно с архимандрита

Никанор обяви, че ще депозира оставка заради "диаметрално противоположни позиции по отношение на мястото на БПЦ в семейството на православните църкви и относно нравствената му оценка на случващото се в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени