Втората по големина Монтесори общност бе учредена във Враца

Навръх християнския празник Въведение Богородично и Ден на християнското семейство и младеж, във Враца бе учредена втората по голе...

Калин Каменов и Ренета Венева
Калин Каменов и Ренета Венева Източник: Община Враца

Навръх християнския празник Въведение Богородично и Ден на християнското семейство и младеж, във Враца бе учредена втората по големина Монтесори общност. Споразумението за нейното създаване бе подписано на официална церемония от кмета Калин Каменов и Ренета Венева, представител на Нов български университет.

 

"Благодаря Ви за това, че прегърнахте идеята да подкрепим нашите деца да се развиват много по-бързо, адаптивно и да съумеят да открият най-доброто в себе си", заяви в приветствието си кметът Калин Каменов и благодари на учителите в училищата, в детските градини и на родителите. "Вярвам, че това, което сте посяли днес като усилия, ще се възвърне многократно след време, когато нашите деца пораснат, тогава всички ще се гордеем с тях", каза още кметът на Община Враца.


Ренета Венева, представител на Нов български университет, обяви, че Враца е втората по численост Монтесори общност в България и приветства всички, подкрепящи принципите и методите на д-р Мария Монтесори. 


По време на официалната церемония в Градската концертна зала бяха връчени дипломи на педагози, преминали успешно обучение по метода "Монтесори".

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени