Ясни са първенците по тенис на маса и по баскетбол в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра

Днес ще бъдат определени общинските първенци в междуучилищния турнир по футбол

Тенис на маса в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра
Тенис на маса в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра Източник: Община Мездра

С междуучилищен турнир по тенис на маса в две възрастови групи при юношите в Мездра стартира общинският етап от Ученическите спортни игри (УСИ) 2023.

 

При юношите VIII-X клас тимът на ПГ "Васил Левски" срази отбора на ПГ "Алеко Константинов" с 8:1 победи в индивидуалните срещи и се класира за следващия, областен етап на игрите. Победителите играха в състав: Николай Веселинов (който беше определен за най-добър състезател в турнира), Кристиан Петровски и Кристиян Иванов.

 

При юношите IX-XII клас формацията на ПГ "Васил Левски" се наложи над представителите на СУ "Иван Вазов" с 6:1 победи в индивидуалните двубои, а две срещи завършиха наравно. Съставът на общинските първенци в тази възраст: Божидар Драганов, Радослав Цветанов и Теодор Тодоров. За най-добър състезател беше определен Данaил Лаков от СУ "Иван Вазов".

 

В турнира по баскетбол при момчетата V-VII клас отборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" спечели срещу тима на ОУ "Христо Ботев" с 26:12 точки. Най-резултатни за победителите бяха Преслав Кръстев и Иван Калинов, които отбелязаха по 8 точки.

 

Баскетбол в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра
Баскетбол в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра Източник: Община Мездра

Днес ще бъдат определени общинските първенци в междуучилищния турнир по футбол. При момчетата V-VII клас съперници от 14:00 часа на изкуствения терен на градския стадион "Локомотив" са ОУ "Христо Ботев" - Мездра и СУ "Св. Климент Охридски" - Зверино, а от 16:00 часа играят юношите XI-XII клас на СУ "Иван Вазов" и на ПГ "Алеко Константинов".

 

Поради липсата на други заявки за участие за областния етап на УСИ директно се класираха отборите по хандбал на СУ "Иван Вазов" момчета V-VII клас и юноши VIII-X клас и XI-XII клас, по волейбол на СУ "Св. Климент Охридски" - Зверино юноши VIII-X клас и на СУ "Иван Вазов" юноши и девойки XI-XII клас и по тенис на маса на ПГ "Алеко Константинов" девойки VIII-X клас.

Още от "Образование и религия"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени