Кметът на Плевен и председателят на Общинския съвет поздравиха медалисти от световното първенство по карате в Япония

Сенсей Милена Кирниколова е завоювала бронз при ветераните до 49 години, а Тихомир Тодоров е със златно отличие и е световен шампион при 16-17 годишни юноши

Община Плевен
Община Плевен Източник: Zonanews

Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански поздравиха днес медалисти от 16-то Световно първенство по карате, проведено в Япония.

 

Сенсей Милена Кирниколова е завоювала бронз при ветераните до 49 години, а Тихомир Тодоров е със златно отличие и е световен шампион при 16-17 годишни юноши в дисциплината "кумите шобу ипон". И двамата са представители на плевенския карате клуб "Спартак 14" като Кирниколова е един от инструкторите.

 

Те получиха поздравителни адреси и цветя. Спортните постижения са част от нашия живот, ние сме отдадени на спорта и каратето, каза сенсей Кирниколова. Тя отбеляза, че световната шампионска титла за Тихомир Тодоров е най-високият връх в неговата кариера на състезател до сега и "се надяваме да е само началото на още победи".

 

На полуфинала и финала Тихомир е отстранил двама състезатели от Япония – родината на каратето. Трудът и усилената подготовка са малка част от целия процес при подготовка за едно такова състезание, разказа Тихомир, който е ученик в Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен. По думите му той не е срещнал големи трудности по време на първенството и уверено гледа напред към състезания при мъжете.

 

Освен медалите в индивидуалните участия, плевенският клуб е спечелил и бронз в отборната надпревара в състав Ивайло Боев, Мирела Йолова и Тихомир Тодоров. Представителите на плевенския клуб са участвали и в технически семинар и курс за инструктори и съдии на световната организация, воден от главния инструктор Сенсей Касуя.

 

На изпита за майсторски технически степени – дан, черен пояс, Тихомир Тодоров е защитил успешно първи дан. Световното първенство по карате е проведено в японската столица Токио, от 13 до 18 ноември в зала "Токио Будокан". Участие са взели представители на 41 държави.

 

Източник: БТА

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени