64 хиляди лева отмъкна мним адвокат от две възрастни жени в град Левски

Вследствие на проведените оперативни действия на кръстовище в града е установен и задържан 55-годишният измамник

Областна дирекция на МВР-Плевен
Областна дирекция на МВР-Плевен Източник: Zonanews

 Криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Областната дирекция на МВР в Плевен и от Районното управление в град Левски са заловили телефонен измамник, представял се за адвокат. При разследването станало ясно, че 55-годишен мъж от град Летница е свързан с извършването на две телефонни измами в Левски.

 

Сигнал за първата измама е бил подаден на 7 май. Ден по-рано 70-годишна жена била въведена в заблуждение, като получила обаждане на стационарния си телефон от мъж, представил се за адвокат. Измамникът ѝ казал, че синът ѝ е предизвикал катастрофа със загинал. Жената последвала инструкциите на мнимия адвокат и е оставила в кошче за смет на автогарата в град Левски над 22 хиляди лева.

 

В другия случай на 12 май 86-годишна жителка на града съобщила, че за периода от 20 април до момента е получила многократни телефонни обаждания на домашния си телефон от непознат, който също се представил за адвокат. Мъжът заявил, че внукът ѝ е причинил пътен инцидент с жертва и е трябват пари, за да бъде освободен, като не споменал конкретна сума. Възрастната жена оставила в кош за боклук в района на Автогарата в Левски над 42 хиляди лева, за да бъде унищожен хипотетичният акт за извършеното нарушение.

 

По случаите са образувани досъдебни производства. Вследствие на проведените оперативни действия на кръстовище в града е установен и задържан 55-годишният измамник. От него е иззет мобилният телефон, използван за измамите. Мъжът е разпитан пред съдия, като е направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Работата по случая продължава.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени