Билетчето за тролей в Плевен поскъпна с 50 стотинки

Увеличението се налагало заради очакваното трайно повишаване цените на еленергията, резервните части, горивото и други, посочват от пресцентъра на общинския съвет

Плевен
Плевен Източник: Zonanews
Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен поскъпва с 50 стотинки. и от левче става 1,50 лева. Актуализират се и цените на част от абонаментните карти. Цените на месечните абонаментни карти за учащи остават без промяна - 14 лева за 1 линия и 16 лева за всички линии.
 
Новата тарифа влиза в сила от 1 март тази година. Това реши Общинският съвет на днешното си заседание след продължителен дебат. Предложението за промяна в тарифата е по искане на инж. Ангел Несторов, управител на "Тролейбусен транспорт". На днешната сесия той е представил доводите за увеличението пред съветниците. Посочено било, че действащата в момента тарифа е в сила от 1 февруари 2015 г. с цена на билетчето за еднократно пътуване 1 лева с ДДС.
 
Увеличението се налагало заради очакваното трайно повишаване цените на еленергията, резервните части, горивото и други, посочват от пресцентъра на общинския съвет. По новата тарифа месечната карта за 1 линия за граждани ще струва 56 лв., а за всички линии - 74 лева.
 
Хората над 70 г. ще плащат 14 лева за месечна карта за 1 линия, за всички линии тя ще е 11 лева.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени