Борисов окончателно отсвири Григорова: Имаме решение на партията да не подкрепяме БСП (ВИДЕО)

За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която ясно да е разписано какво трябва да се направи, заяви лидерът на ГЕРБ в Плевен

Бойко Борисов в Плевен
Бойко Борисов в Плевен Източник: Скрийншот видео кадър

"Ние имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. Сиреч, дори аз да изляза и да призова, това е против устава и решението на моята партия. Ще се съберат партийците и ще ме свалят. Ние сме се борили с бившата комунистическа партия, станала БСП. Решение има". Това обяви в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, с което окончателно отхвърли спекулациите на жълти медии и бивши доносници на ДС, че ГЕРБ застава зад Ваня Григорова на балотажа в неделя.

 

"Само че те (ПП-ДБ, бел. ред.), вместо да издигнат кандидат, който аз предложих да е техен, ние да подкрепим и да не издигаме, тази "сглобка" да се превърне в група, която да управлява 4 години, но те казаха "не". На мен не ми харесва тази сглобка, тази дума и тя изобщо не работи в момента. Тя повече не трябва да съществува в този ѝ вид. Не подкрепям Ваня Григорова", категорично потвърди Борисов. 

 

Според него сглобката се е разпаднала, "но това, което следва, също е страшно и не им се иска да си го признаят". Дори смята, че Кирил Петков е трябвало да е с него в Плевен, за да са заедно, след като ПП-ДБ нямат балотаж. И даде пример, където двете формации сега е могло да са заедно като например в София зад Терзиев, в Габрово срещу кандидата на "Възраждане".

 

"В Пловдив се биеме. Но където не - се подкрепяме. В Разград не сме, тогава ние подкрепяме. Това е нормална сглобка, в цивилизования свят се казва коалиция", обясни той отношенията в коалицията.

 

Борисов се възмути, че има решения на МС, които не са съгласувани - Мария Габриел е цяла седмица в САЩ, а те не се чували 2 седмици по телефон, мейл или адрес. "Не ни липсва. Те си говорят само с ДПС. С мен и моята партия не си говорят", заяви лидерът на ГЕРБ по адрес на ПП-ДБ.

 

"Сглобката последните две седмици тотално се счупи. Със спирането на "Хемус" вчера, заедно с пътя Велико Търново-Русе и Монтана-Видин, няма как да се приеме бюджет. Всички кметове, зад които стоя, са обещали тази инфраструктура да я има. Празни обещания не даваме", повтори той тезата, която по-рано защити и край Ловеч.

 

"Така самозабравила се сглобка... не можем да гарантираме, че ще се случи", каза още той и отново критикува решението на правителството за закупуване на бойните машини "Страйкър", без да се гласува в парламента.

 

Той посочи, че председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев е "за", но Борисов искал това да се гледа заедно с бюджета. "Да кажем ще се въоръжаваме ли. Когато гласувахме за Ф-16, те питаха дали тунелът на Петрохан не бил по-важен. Те не знаят къде се намира Петрохан, но тогава говориха само за пред българите, а сега взимат решения за "Страйкърите", без да се гласува в Народното събрание. Защо спират "Хемус", възмути се Борисов. И подчерта, че сега проектът за магистрала ще е много по-скъп.

 

По-страшното за лидера на ГЕРБ е падането на правителството и нови избори. "Повече няма да може да се съберем години наред. Или трябва да се седне и да се направи нещо, което поне за хората носи нещо нормално. Това не е нормално. В София в парламента сме заедно, а в страната се избиваме", каза Борисов. Ако това се пренесе в парламента, нямало да може да се вземе нито едно решение.

 

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени