Борисов в Плевен: Който сега се хване да управлява, все едно Черен Петър от картите вадиш...Когато има една разсипана държава, 2 млрд. са по-малко приходите

За три години, от страна кандидат за еврозоната, станахме една посредствена държава, заяви Владислав Горанов

Бойко Борисов в Плевен
Бойко Борисов в Плевен Източник: Скрийншот видео кадър

"Който сега се хване да управлява, все едно Черен Петър от картите вадиш. Два-три месеца преди да се прави бюджета... Когато има една разсипана държава, 2 млрд. са по-малко приходите. Не само не сме усвоили от Плана, а сме харчили като държава. И аз това го знаех, затова се чувствам виновен, но пепетата, Асен Василев, и Денков и всичките там казват, че са направили неща, не правени в България. Кое направихте без нас? Даже и тази недъгава Конституция". Това заяви на среща със симпатизанти, членове и житеи на Плевен лидерът ан ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

"Да ви кажа - всеки ден се изправям пред хората. Нашите ядра са много твърди, партията е стабилна. Другите нямат тези неща. Но имат едно нахалство и самочувствие, което никой не може да им противоречи. Христо Иванов излиза и казва, че без тях в управлението, ще има пак избори. Важно е да намират кусур и през това време - постове, или с 30 депутата да управляват еднолично. Ние това го направихме. Една година ПП с 30 депутата управляваха. Ние не можем да дезертираме, хората искат ясно да чуят какво ще правим с тези хора след изборите. За съжаление това, което вие научавате по един или друг начин, много съм учуден и се забавлявам техни говорители. Кои вие с 30 депутата? Ако не беше ГЕРБ да ви крепи и ДПС да ви брани, аз съм жив участник, "Възраждане" ги подгониха, щяха да ги набият", припомни бившият премиер.

 

"Добре, че не разсипахме службите. Директно беше - половината за мен, половината за теб. Много е щедър, ама как ще делим съд, прокуратура, регулатори... Затиснах ги, нищо не се случи, как ще делим Бойко и Кирил? Аз застанах зад Митко Радев, дойде от Вашингтон. Киро Петков, да е жив и здрав, има имен ден, даде си Гюров, ярка фигура, а Делян Пеевски си даде бившия министър на финансите. Така се разделиха порциите с тези, които обясняват за нов морал, за нова... Обаче в сутрешните блокове - тихо. Оня ден в София ни уби дъжда, чудовищни задръствания, няма нито един репортаж. А ако беше Фандъкова? Непочистено, третият вика "Дъждът падна заради Борисов". А сега - тихо, тихо, тихо... Видяха ги хората, че не стават, трябва да ги пазиме, зле са момчетата и момичетата. Две години имаха пълно мнозинство, ГЕРБ беше арестуван, що не си избраха регулаторите?", посочи Борисов.

 

"Слушах вчера как сме лоши, а те били добри. Гледам, мъчат се, ама кой ги записал, те си казват, че това е запис... Предишният официален от Руди, абсолютен, то там обяснява това, което сега потвърждава. Само, че това е тайна, това няма да го чуете в сутрешните блокове. Там може да чуете и други въпроси, айде за регулаторите почнаха да разбират, сега почнаха и Съдебната система, те в КОНПИ искат Бойко Рашков, той върви с пудела", каза още той.

 

"Айде, министерствата заминаха, плана замина, навсякъде нищо. Ей сега минах през "Хемус", както я оставих, така я погледах. Мили българи, да ни дойде акълът на всички нас, сега ще я строите три пъти поскъпо. Да ни дойде акълът на 9 юни, три пъти поскъпо, с три години по-късно, дано не е компрометирана... Какво да ви обещая, вие знаете какво можем", изтъкна бившият министър-председател.

 

"Със сигурност ще правим нови ядрени мощности, умните градове, ай-ти секторът. Вчера бяха под 100 човека, ние бяхме 700. Сега всичко в София е на телефона, това е наше дело, на ГЕРБ", коментира още лидерът на ГЕРБ. Да, ще се опитаме да управляваме, ако има отчетлива разлика, отсече Борисов.

 

"Надявам се след девети някой да погледне и за България. Шести избори... и все по-трудно", пожела си той.

"Да се стягаме, трябва ни добър резултат, за да имаме основа", заяви Борисов и предупреди хората от партията си да не прекаляват с обвиненията към политическите опоненти. Той определи отношенията в държавата като разклатени.

 

"Зад нас във всеки град стоят такива батальони от хора и аз заради тях съм длъжен да не огъвам ГЕРБ. Вие толкова години ми вярвате, защото аз не съм ви повел по грешна пътека", обърна се към присъстващите Борисов.

 

"Имахме нужда да се мобилизираме, сега сме в изключителна форма, най-добра от всички и можем да управляваме. А ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да си дадат един да пътува и да ни подкрепят за наше правителство. Това можем да преглътнем, когато имаме наш, силен премиер, и това може", завърши Борисов.

 

Андрей Ковачев и Андрей Новаков
Андрей Ковачев и Андрей Новаков Източник: Скрийншот видео кадър

Само ние, с нашия лидер Бойко Борисов, можем да преодолеем кризите, каза от своя страна Андрей Ковачев.

"Победа на 9 юни и на европейските избори, и на изборите за национален парламент", надъха залата Ковачев.

 

Думата получи Андрей Новаков. "На 9 юни предстои битката за България, която ние трябва да спечелим!", категорично заяви Новаков. Той отбеляза, че през последните 3 години се наблюдава липса на национална гордост, особено в контекста на външната политика.

 

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: Скрийншот видео кадър

"За три години ни връхлетяха неща, които не сме си и представяли, че могат да се случат - война, ковид, бежанска криза, инфлация...", описа той ситуацията в Европа през последните 3 години.

 

На трибуната излезе Владислав Горанов. "Събраха се някъде тайно по ъглите и използваха неопитността на Румен Радев, за да вдигнат юмрук по времето, когато държавата влезе в Европейския банков съюз. Кризата, която започна тогава, все още не е приключила", каза той. И отчете, че за три години, от страна кандидат за еврозоната, сме станали една посредствена държава.

 

Владислав Горанов
Владислав Горанов Източник: Скрийншот видео кадър

Припомни, че сега магистрала "Хемус", е щяла вече да е до Велико Търново. "Не знам откъде Радев ги намери тези млади хора. Всъщност, Асен е колкото мен, само че няма три деца. Държавата не е място за учене", каза Горанов. Той призна, че след 9 юни, пред ГЕРБ стоят важните въпроси с поправянето на държавата.

 

"Те ни загубиха времето. Три години от живота ни отиде. Нека да не допускаме повече да ни губят времето, да бъдем разумни", завърши Владислав Горанов.

 

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени