Двама са задържани за убийството на 17-годишно момче в Кнежа

Семейството на загиналото момче е категорично, че той не се е качил доброволно в колата

Двама са задържани за убийството на 17-годишно момче в Кнежа
Двама са задържани за убийството на 17-годишно момче в Кнежа Източник: БНТ

От прокуратурата в Плевен излязоха с информация за снощната трагедия в Кнежа, където беше намерено тялото на 17-годишно момче. По случая има вече двама задържани и разследващите работят по две версии. 

 

Всичко се случило в неделя вечерта. Тогава 17-годишният Веселин от Кнежа се качил в колата на непознати младежи, с молба да го закарат до Бяла Слатина. Когато се връщали обратно двамата му спътници видели Веселин с предмет, наподобяващ оръжие. Вероятно това ги е провокирало, смятат от Прокуратурата.

 

Трупът на момчето е открито два дни по-късно в землището на Кнежа. Сигнал за изчезналия Веселин е подала майка му във вторник. Тогава са разпитани младежите с колата, които признали за случилото се. Те са задържани за срок до 24 часа.

 

"Уустановено е точното място на престъплението, извършено с дървен предмет. Към момента са привлечени към наказателна отговорност две лица за извършването на това убийство. Засега съдействат на оперативните служби на МВР. Ще бъде поискано и вземане на постоянна мярка в следващите дни", каза Николай Пачевски, заместник окръжен прокурор на Плевен.

 

Семейството на загиналото момче е категорично, че той не се е качил доброволно в колата. Това се вижда и от видеозаписите на няколко охранителни камери в града, съобщава БНТ. 17-годишният Веселин е бил в заведение близо до дома си, когато пристигнала колата с непознатите.

 

Разследването по случая продължава. Повдигнато е обвинение на единия от задържаните, като за подобно престъпление съдът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени