Григор Горчев в Пордим: Автомагистрала "Хемус" ще промени живота на Северна България

Автомагистрала "Хемус" ще даде нови възможности за развитие на всички общини в Плевенска област.

Срещи в Пордим
Срещи в Пордим Източник: Пресцентър ПП ГЕРБ

Автомагистрала "Хемус" ще привлече инвестиции и нови работни места, ще даде възможност за достъп на земеделските производители до нови – по-големи пазари. Северна България ще се превърне в един изключително привлекателен и притегателен район, който с инициативността и трудолюбивостта на хората за настигне Юга по развитие. Това каза по време на среща в Пордим проф. д-р Григор Горчев - водач на листата на ГЕРБ – СДС за област Плевен. Той добави, че е впечатлен от постигнатото за последните четири години в Пордим, а работата на кмета Детелин Василев и екипа  му са пример за това как трябва да се работи и да се усвояват средства по европроекти.

 

"Няма друга община в Плевенска област като Пордим, която да работи толкова активно по подготовката на европроекти. В Пордим успеваемостта е на 100%. Близо 6 млн. лева са усвоените средства от европейско и национално финансиране в подкрепа на различни инфраструктурни проекти в Пордим. Освен това ръководството на Община Пордим работи изключително активно и по социални проекти. За последните 4 години са усвоени над 1,5 млн. лева", заяви пред присъстващите на срещата Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ – СДС с кандидати за народни представители.

 

Детелин Василев, кмет на Община Пордим, представи пред присъстващите свършеното от кметската управа за последните четири години. "Само по Програмата за развитие на селските райони успяхме да ремонтираме основни улици за над милион и половина лева в три населени места на Общината, да обновим три парка за над 780 000 лв., да ремонтираме, оборудваме и обзаведем Средното общообразователно училище "Св. Св. Кирил и Методий" за над 870 000 лв. По оперативна програма "Околна среда" работим по рекултивация на общинското сметище за битови отпадъци, като проектът е на стойност над 1,3 млн. лв. С целеви средства от правителството в размер на 800 000 лв., отпуснати благодарение на Бойко Борисов, предстои ремонт и оборудване на професионална учебна база "Хаскел", както и ремонт на сградата на читалището в Каменец за над 400 000 лв. За почистване на отводнителните дерета в две села получихме над 300 000 лв.", каза пред присъстващите Василев. 

На срещата присъства и Десислава Панталеева, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС – Плевен.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени